Till Riksförbundet
Gå till distrikt
Bakgrundsbild
  • Hem
  • Om bygdegården

Om bygdegården

Singö bygdegårdsförening är en ideell förening. Efter en storm 1932 skänkte Singöbor virke och annat byggmaterial och genom en stor ideell insats byggdes Singö Församlingshus.

Än idag förvaltas huset av Singöborna genom Singö bygdegårdsförening.

Sedan huset invigdes på 1930-talet har det varit många olika verksamheter i huset.

Bygdegården förvaltas av en styrelse, som sköter underhåll och reparationer – dels på ideell basis men vid större åtgärder anlitas yrkesfolk och styrelsen försöker i första hand alltid anlita lokala hantverkare.

Ekonomin bygger på hyresintäkter vid exempelvis fester, bröllop, musikevenemang, trivsel/pub-kvällar, teaterföreställningar, midsommarfirande, föreningsuthyrningar mm. Till detta tillkommer medlemsavgifter, bidrag från kommun samt även andra bidrag i samband med evenemang.

Föreningens motto är att:
Bygdegården ska vara en samlingsplats där vi kan fira familjehögtider, hålla föreningsmöten och samla barn och ungdomar till gemensam verksamhet. Det bidrar till och skapar en ökad samvaro och social trygghet.
Föreningen välkomnar både som bor i bygden och de som kommer längre bort ifrån och hoppas att just du ska hitta något som lockar dig till vår fina bygdegård.

 

Välkommen att besöka oss!